Cum să vă întrețineți ferestrele și ușile uPVC

Cum să vă întrețineți ferestrele și ușile uPVC

Vă recomandăm ...

Să efectuați întreținerea de rutină a ferestrelor, ușilor și / sau serii dvs. cel puțin de două ori pe an. În zonele cu expunere ridicată, poate doriți să faceți acest lucru mai des. Toate părțile noilor ferestre și uși care sunt expuse când sunt închise, trebuie spălate cu apă caldă cu săpun folosind o cârpă moale, apoi uscate bine. Orice piese care sunt expuse atunci când fereastra și ușile sunt deschise, trebuie pur și simplu șterse, îndepărtând murdăria, murdăria, resturile de insecte sau lubrifiantul vechi.

Ar trebui să evitați utilizarea oricăror agenți de curățare care conțin amoniac sau care sunt abrazivi, în special pe mânere și alte accesorii metalice. O atenție specială trebuie acordată pentru a menține canalele de drenaj clare și libere de orice blocaje.

Orice piese în mișcare și fixări sunt tratate după cum urmează ... Aplicarea uleiului ușor, pentru a menține mecanismul de blocare în stare bună de funcționare. O grăsime adecvată fără acid și rășină trebuie utilizată pe bare, roți dințate și plăci frontale. Este important să se mențină suporturile de frecare și vă recomandăm să urmați instrucțiunile de lubrifiere și reglare.

Notă: Hardware-ul trebuie operat și întreținut strict în conformitate cu instrucțiunile producătorului.

Ferestre cu fereastră

Asigurați-vă că spălați PVC-u cel puțin de două ori pe an, cu apă caldă cu săpun și ștergeți-l uscat. Curățați în mod regulat paharul cu un detergent lichid transparent pentru sticlă.

Nu vopsiți niciodată rame de ferestre din PVC-U și nu folosiți produse de curățat pentru paste și creme care pot fi ușor abrazive. Nu folosiți niciodată niciun fel de înălbitor, solvent sau adeziv pe ferestrele sau ușile din uPVC.

Balamale de fricțiune

Întreținerea este importantă, dar simplă. Păstrați fricțiunea să rămână fără murdărie și murdărie și păstrați mecanismul balamalei curat. Ungeți părțile metalice în mod regulat cu ulei ușor, concentrându-vă pe punctele de pivotare. Fricțiunea poate fi mărită sau scăzută prin reglarea șurubului de rotire. Rotiți în sensul acelor de ceasornic pentru a crește frecarea. Aveți grijă să nu strângeți prea mult.

Balamale de frecare Egress

Pentru a facilita o deschidere maximă liberă, pot fi montate balamale de ieșire. În majoritatea cazurilor, aceasta va fi o fereastră la etaj și permite deschiderea ferestrei la 90 °. Unele balamale de ieșire combină instalația de deschidere cu un sistem ușor de curățat, prin care orificiul de ventilație poate fi glisat lateral pentru a permite curățarea externă să fie efectuată din interior. Pentru a utiliza facilitatea de curățare ușoară, deschideți fereastra în mod normal, apoi apăsați și țineți apăsat butonul de pe ambele balamale pentru a elibera balama de restricție. Glisați canatul pentru a permite ieșirea.

Mecanisme de blocare a ferestrelor

Ferestrele echipate fie cu un sistem de blocare Espagnolette, fie cu Shoot Bolt vor permite ferestrei să rămână parțial deschisă noaptea pentru a facilita ventilația.

Pentru a cupla geamul în poziția de aerisire de noapte, deschideți fereastra la aproximativ 15 mm și apoi readuceți mânerul în poziția de blocare. Este posibil să simțiți o ușoară rezistență, așa că nu încercați să forțați mânerul, pur și simplu mișcați ușor fereastra până când găsiți un punct în care nu există rezistență și închideți. Verificați dacă geamul este ținut bine în poziția orificiului de noapte apăsând ușor pe orificiu - dacă este ținut în siguranță, acesta nu trebuie să se miște.

Întreținerea sistemelor de blocare este simplă: aplicați ulei ușor pe piesele mobile, o dată pe an. În mod similar, ar trebui aplicată puțină grăsime pe sloturile de blocare pentru a facilita funcționarea lină.

Controlul ventilației

Ferestrele pot fi echipate cu o unitate de ventilație, situată în partea superioară a cadrului. Acesta este conceput astfel încât să puteți controla ventilația și să minimizați orice acumulare de condens. Pur și simplu deschideți sau închideți ventilatorul împingând locașul degetelor spre stânga sau spre dreapta. Nu este necesară nicio întreținere.

Glisor vertical

Mecanism vertical cu glisor

Hardware-ul necesită ungere simplă. O aplicare a uleiului ușor va menține mecanismele de blocare în stare bună de funcționare.

Funcționarea ferestrei

Fereastra este deschisă pentru ventilație prin deblocarea camelor cu melc situate pe fața superioară a cercevelei inferioare folosind cheia furnizată (dacă sunt montate versiunile de blocare a cheilor). Întoarceți camera (camerele) până când este eliberată (e) din butuc (e). Cerceva inferioară poate fi acum alunecată în sus și / sau cea superioară poate fi alunecată în jos. Pentru a închide fereastra glisați ambele caneluri complet închise și cuplați din nou camera (camele) melcilor.

Fereastra este deschisă în poziția de curățare deschizând canatul inferior la aproximativ 100 mm (așa cum s-a descris anterior). Ambele capturi de înclinare sunt apoi glisate spre interior, eliberând partea superioară a cercevelei. Acest lucru poate fi apoi tras înăuntru și sprijinit pe restrictor pentru a permite curățarea în siguranță a sticlei din interiorul clădirii.

Fereastra superioară poate fi acum alunecată în jos. Ambele capturi de înclinare sunt apoi glisate spre interior, eliberând partea de sus a cercevelei. Acest lucru poate fi apoi tras înăuntru și sprijinit pe restrictor pentru a permite curățarea în siguranță a sticlei din interiorul clădirii.

Tilt & Turn Windows

Mecanismul Tilt & Turn

Întreținerea este importantă, dar simplă. Păstrați mecanismul de blocare curat și fără murdărie și murdărie. Lubrifiați în mod regulat toate punctele de blocare și greutățile, cu ulei ușor pentru a facilita funcționarea lină.

Funcționarea ferestrei

Fereastra este dusă în poziția de înclinare pentru ventilație deblocând mânerul (dacă este necesar) și deplasându-l cu 90 °, în prima poziție. Geamul este apoi tras ușor spre interior înclinându-se pe marginea sa inferioară. Orice ușoară rezistență resimțită în această etapă este cauzată de dispozitivul anti-slam care împiedică închiderea ferestrei atunci când este supusă presiunilor mai mari ale vântului.

Pentru a închide fereastra, acesta este închis și apoi fixat prin rotirea mânerului înapoi în poziția închisă. Geamul este luat în poziția de viraj pentru curățare. Acest lucru se face ca mai sus, dar mânerul continuă să se rotească cu 180 ° în poziția verticală. Fereastra poate fi apoi articulată pentru a permite curățarea ferestrei din interior. Pentru a închide fereastra inversați procedura de mai sus. Trebuie subliniat faptul că această poziție este doar pentru curățare și nu trebuie utilizată pentru ventilație. Vă rugăm să rețineți: Operațiunea de mai sus este pentru treapta „Tilt before Turn” sau „Tilt First”. Echipamentul „Întoarceți înainte de înclinare” sau „Întoarceți înainte” este de asemenea disponibil, deși mai puțin frecvent. Dacă este montat, poziția mânerului prezentată mai sus pentru Poziția de înclinare și poziția de rotire ar fi inversată.

Uși rezidențiale și franceze

Mecanisme de blocare a ușilor

Ușile pot fi echipate cu un mecanism de blocare cu cârlig sau cu came. În unele cazuri, poate exista o blocare a axului divizat - acest lucru înseamnă că nu puteți intra în casă fără a utiliza o cheie pentru a deschide ușa.

Blocare

Pentru a acționa încuietoarea, introduceți cheia în cilindru. Rotiți mânerul în sus și rotiți cheia pentru o revoluție completă pentru a activa șurubul, care blochează întregul mecanism. Eliberați mânerul.

Deblocare

Introduceți cheia în încuietoarea cilindrului și decuplați șurubul rotind o rotație completă. Apăsați mânerul și deschideți ușa. În cazul în care este montat în plus un fus despicat, după ce ați apăsat mânerul, rotiți cheia cu încă un sfert de rotație pentru a elibera zăvorul.

Opțiuni de manipulare

Ușile frontale tradiționale pot fi echipate cu un mâner extern acționat de un tampon cu un mâner intern acționat cu manetă. Ușile din spate sunt de obicei prevăzute cu un mâner acționat cu pârghie atât în ​​interior, cât și în exterior. Întreținerea sistemelor de blocare este simplă: aplicați ulei ușor pe piesele mobile, o dată pe an. În mod similar, ar trebui aplicată puțină grăsime pe sloturile de blocare pentru a facilita funcționarea lină.

Notă: Toate componentele hardware trebuie să fie operate și întreținute strict în conformitate cu instrucțiunile producătorului.

© 2023 Max Trend Termoplus S.R.L. - Termopane Dorohoi, Termopane Botosani . All Rights Reserved. Designed By Georgio si Achizitie web site primarie, Creare site fonduri europene firme termopane.
Pentru a asigura tamplarie termopan de inalta calitate, compania investeste permanent in materii prime de inalta calitate, feronerie MACO, ROTO.
*Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.
*Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati Fonduri-UE.ro , Parteneri Web