Top 7 sfaturi pentru îngrijirea ferestrelor și ușilor uPVC

Top 7 sfaturi pentru îngrijirea ferestrelor și ușilor uPVC

Când vine vorba de ferestrele și ușile din uPVC, curățarea și întreținerea de care au nevoie sunt minime, ceea ce le face extrem de căutate. Acestea fiind spuse, există încă câteva „întrețineri” pe care le puteți face pentru a le prelungi viața și a le păstra mai proaspete pentru mai mult timp, urmând câteva dintre sfaturile pe care le-am dat mai jos.

Care este cel mai bun mod de a curăța ferestrele și ușile uPVC?

1) Îndepărtați murdăria și resturile

Scăpați de orice resturi, cum ar fi frunzele și murdăria care se acumulează în nișe și goluri ale cadrului. Ferestrele noastre au un mecanism încorporat în design pentru a le ajuta să le deschidem larg și să alunecăm, special pentru curățare. Ridicați orice bucăți mici rămase, de preferință cu o duză moale de perie pentru a minimiza zgârierea sau deteriorarea.

2) Apă caldă cu săpun

Cel mai bun lucru pe care îl puteți face este pur și simplu să ștergeți ferestrele și ușile din uPVC cu puțină apă caldă cu săpun (de preferință lichid slab de spălat). Ceea ce doriți să aveți în vedere este că uPVC este un material destul de sensibil, deci există produse pe care nu ar trebui să le folosiți niciodată. Trebuie să evitați utilizarea de produse de curățare pentru creme, solvenți și produse care sunt abrazive, deoarece puteți ajunge să deteriorați suprafețele și finisajul lucios.

3) Polişează pentru strălucire

Folosind o cârpă curată, non-abrazivă, cum ar fi un prosop sau o cârpă curată, ștergeți orice exces de apă până când a dispărut și aveți un finisaj frumos curat.

4) Curățarea geamului extern și intern

După cum s-a menționat mai sus, curățarea ferestrelor și a geamurilor ușilor din uPVC poate fi puțin dificilă și trebuie să utilizați materiale non-abrazive.

Utilizarea rolei de bucătărie din hârtie va reduce dungile și vă va ajuta să păstrați sticla strălucitoare. Ziarul vechi bun face minuni în cazul! Pulverizați soluția naturală de curățare și ștergeți-o cu prosopul de hârtie / ziarul. Continuați să faceți acest lucru până când tot lichidul a fost șters și nu mai vedeți pete.

Folosiți aceeași metodă pentru sticla externă cel puțin o dată pe lună. Nu va trebui să vă ridicați o scară pentru a curăța geamurile de nivel superior, deoarece ferestrele noastre sunt special concepute pentru a se deschide suficient de larg pentru a le curăța din interior. Evident, nu te apleca prea departe! Dacă ferestrele sunt prea largi pentru a ajunge în siguranță, va trebui totuși să folosiți o scară sau să folosiți un dispozitiv de curățare a geamurilor.

5) Remedii la domiciliu pentru curățarea și albirea cadrelor de ferestre și uși din uPVC

noastră de Garanția 10 ani acoperă decolorarea uPVC, cu toate acestea, dacă rămâneți în afara acestei perioade, există încă câteva sfaturi pe care le puteți adopta pentru a prelungi finisajul curat și alb.

Pentru a curăța cadrul și a-i păstra finisajul alb, lucios, am constatat că următorul proces face minuni:

  • Folosind un raport de 1 cană de oțet alb la 4 cani de apă fierbinte, amestecați această soluție și adăugați-o într-un pulverizator pentru a ajuta la distribuirea uniformă a soluției.
  • Pulverizați această soluție și lăsați timp de 8-10 minute. Acest lucru va înmuia orice murdărie tare, facilitând ștergerea.
  • Folosind o cârpă netedă, non-abrazivă sau o cârpă, ștergeți-o până când suprafața este uscată.

6) Soluții alternative

Șervețelele pentru bebeluși nu sunt doar pentru bebeluși! Am constatat că șervețelele pentru copii sunt o modalitate excelentă, non-abrazivă, de a ajuta la curățarea și albirea cadrelor de ferestre și uși din uPVC.

De asemenea, puteți cumpăra produse specializate de curățare uPVC de la majoritatea comercianților cu amănuntul.

7) Curățarea jaluzelelor / perdelelor

Dacă instalați jaluzele sau perdele, păstrați cel puțin 15 mm între jaluzele și fereastră. Acest lucru va oferi un flux de aer bun. În caz contrar, puteți ajunge la formarea mucegaiului și a mucegaiului.

Sfaturi de luat în considerare

Utilizarea unui burete va ajuta la răspândirea soluției de curățare pe ferestrele și ușile din uPVC mai uniform. Nu utilizați un burete cu un tampon de curățat, deoarece cel mai probabil va zgâria ferestrele și ușile din uPVC și nu veți avea acel finisaj lucios.

Există câteva lucruri care trebuie evitate pentru a preveni deteriorarea și a scurta durata de viață a ferestrei sau ușii:

  • Detergenți pentru creme
  • Bureți cu tampoane de spălat
  • Albire
  • Orice lichide cu solvenți de îndepărtare, cum ar fi îndepărtarea ojei

 

© 2023 Max Trend Termoplus S.R.L. - Termopane Dorohoi, Termopane Botosani . All Rights Reserved. Designed By Georgio si Achizitie web site primarie, Creare site fonduri europene firme termopane.
Pentru a asigura tamplarie termopan de inalta calitate, compania investeste permanent in materii prime de inalta calitate, feronerie MACO, ROTO.
*Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.
*Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati Fonduri-UE.ro , Parteneri Web